Naleśniki z cukinią – jedz na kolację i chudnij. Super przepis, smakują obłędnie.
Banalnie prosty przepis na cienkie naleśniki z cukinią – jedz je codziennie, a waga spadnie
Lato to dobry czas dla osób odchudzających się i dbających o linię. Nieograniczony dostęp do kolorowych warzyw ułatwia trzymanie diety. Skorzystaj z darów natury i przygotuj pyszne, dietetyczne naleśniki z cukinią. Danie jest niskokaloryczne, dzięki czemu można jeść je codziennie bez obaw o sylwetkę.
7 powodów, dla których warto przygotować naleśniki z cukinią
- Przepis na ta potrawę jest banalnie prosty, co sprawia, że mogą przygotowywać ją nawet osoby początkujące w kuchni.
- Naleśniki są nie tylko smaczne, ale też syte i zarazem nisko kaloryczne, dzięki czemu są posiłkiem dietetycznym.
- Goście będą oczarowani. Osoby poczęstowane tą oryginalną potrawą, z pewnością nie będą mogli uwierzyć, że w jej skład wchodzi cukinia.
- Naleśniki z cukinią w sezonie letnim są bardzo tanie.
- Można je zjadać w różnych wersjach na słodko lub na słono.
- Dzieci je uwielbiają!
- Mogą stanowić przekąskę, deser lub drugie danie.
Składniki:
- cukinia – 800 g
- jajka – 2 sztuki
- mleko – 1 szklanka
- mąka – 1, 5 szklanki
- pietruszka – 1 pęczek
- olej rzepakowy – 2 łyżki
- sól – łyżeczka
Sposób przygotowania:
Wybór cukinii – najlepiej stawiać na mocno dojrzałą. Cukinię obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Comments are closed.