Twoi bliscy będą nim zachwyceni: Od dziś tylko tak serwuje naleśniki. Farsz warzywny do naleśników.
Gdy w lodówce nie mamy zbyt wiele składników, idealnie sprawdzi się przepis na naleśniki z farszem warzywnym! Twoi bliscy i znajomi będą nim zachwyceni!
Są wyjątkowo łatwe i szybkie, jeśli chodzi o przygotowanie. Dodatkowo farsz warzywny pełen jest witamin i wartości odżywczych!
Potrzebne składniki:
- 2 cebule
- 2 marchewki
- 3 jajka
- 100 gram twardego sera
- sól i pieprz
- olej
Sposób przygotowania:
Najpierw dokładnie umyj warzywa, a następnie je obierz. Zetrzyj marchewkę i posiekaj cebulę. Rozgrzej patelnię i wlej na nią olej. Dodaj warzywa, przykryj przykrywką i smaż całość przez 10-15 minut. Uważaj, by warzywa się nie przypaliły! Możesz dodać wody, co pozwoli zwiększyć soczystość marchewki.
Dodaj jajka do marchewki z cebulą. Przypraw całość odrobiną soli i pieprzu. Pozostaw na ogniu jeszcze przez 5 minut. Przygotowany wcześniej farsz przełóż do naczynia i pozostaw aż do momentu, gdy się ostudzi. Utrzyj twardy ser na tarce i dodaj do wcześniej ostudzonego farszu z warzyw.
Comments are closed.