Błyskawicznie znikają z talerza. Smażone roladki pekińskie w cieście. – lepsze niż gołąbki.
Roladki pekińskie to świetna alternatywa dla znanych i uwielbianych gołąbków.
Choć wyglądem przypominają nieco to staropolskie danie, to smakiem biją je o głowę! Sprawdź, jak przygotować znakomity obiad, którego przyrządzenie zajmie ci zaledwie 20 minut!
Roladki możemy przyrządzić na święta, ale sprawdzą się także na co dzień, gdyż ich przygotowanie nie wymaga wiele czasu i pracy. O to lista składników, jakich potrzebujesz do wyczarowania tego rozpływającego się w ustach dania.
Składniki na roladki:
- 1 główka kapusty pekińskiej
- 60g mąki
- 4-5 jajek
- olej do smażenia
- pieprz, sól do smaku
Składniki na farsz:
- 2 pomidory
- 100g szynki
- 150g twardego sera
- 1 łyżka majonezu
- szczypiorek
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie roladek:
Weź główkę kapusty pekińskiej i wydziel z niej 9 liści. Pozbądź się twardej, białej części z każdego liścia, a następnie rozbij tłuczkiem pozostałość liścia.
Comments are closed.