Błyskawicznie znikają z talerza. Smażone roladki pekińskie w cieście. – lepsze niż gołąbki.

Roladki pekińskie to świetna alternatywa dla znanych i uwielbianych gołąbków.

Choć wyglądem przypominają nieco to staropolskie danie, to smakiem biją je o głowę! Sprawdź, jak przygotować znakomity obiad, którego przyrządzenie zajmie ci zaledwie 20 minut!

Roladki możemy przyrządzić na święta, ale sprawdzą się także na co dzień, gdyż ich przygotowanie nie wymaga wiele czasu i pracy. O to lista składników, jakich potrzebujesz do wyczarowania tego rozpływającego się w ustach dania.

Składniki na roladki:

  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 60g mąki
  • 4-5 jajek
  • olej do smażenia
  • pieprz, sól do smaku

Składniki na farsz:

  • 2 pomidory
  • 100g szynki
  • 150g twardego sera
  • 1 łyżka majonezu
  • szczypiorek
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie roladek:

Weź główkę kapusty pekińskiej i wydziel z niej 9 liści. Pozbądź się twardej, białej części z każdego liścia, a następnie rozbij tłuczkiem pozostałość liścia.

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!