Moja koleżanka zdradziła przepis na te ogóreczki. Gdy tylko ich spróbowałam zakochałam się w smaku.
Kiedy moja córka przyniosła tą przekąskę do domu od razu mnie ona oczarowała!
Córka dostała przepis od koleżanki z pracy, a ja nie mogłam się oprzeć chęci odwzorowania go na własną rękę. Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem, w którym się zakochałam!
Żeby zrobić 3-litrowy słoik:
Podstawa:
- 1 marchewka,
- 3 papryki,
- koperek zielony (do smaku),
- 3 ząbki czosnku,
- ogórki.
Marynata:
- 4 szklanki wody,
- 1,5 łyżki cukru,
- 0,5 łyżki soli,
- 2 łyżki octu.
Jak przygotować?
Na początku należy zacząć od pokrojenia w paski marchewki i papryki. Następnym krokiem jest pokrojenie ówcześnie obranego ogórka wzdłuż na cztery części. Na sam spód 3-litrowego słoika połóż marchew, paprykę razem z czosnkiem i koperkiem, na co triumfalnie trafiają nasze cząstki ogórka. Na koniec zalej wszystko zagotowaną solanką z octem.
Comments are closed.