Domowe pasty kanapkowe – 2 szybkie sposoby na ich przygotowanie. Uwielbiam. Poranna przyjemność:

Tym razem mamy dla Was 2 szybkie przepisy na pyszne pasty kanapkowe, które z pewnością przypadną do gustu wszystkim członkom rodziny.

Pasty kanapkowe są wspaniałym dodatkiem do pieczywa i bardzo łatwo je zrobić. Mogą być długo przechowywane w lodówce i będą jak znalazł, gdy odwiedzą nas niespodziewani goście.

Pasta ogórkowa

Do jej zrobienia będziemy potrzebować:

  • 1 ogórka
  • 150 g twarogu
  • 1 ząbka czosnku
  • pęczka koperku
  • soli i pieprzu do smaku

Zaczynamy od umycia, osuszenia i posiekania koperku oraz czosnku. Następnie obieramy ogórka i ścieramy go na tarce z drobnymi oczkami. Ze startego ogórka odciskamy sok i wszystkie składniki mieszamy z twarogiem. Na koniec całość doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Pasta ogórkowa jest gotowa!

Pasta grzybowa

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!