Szybkie w wykonaniu mięso w stylu kapitana – Gdy tylko wystawię ją na stół znika w kilka chwil.

Mięso w stylu kapitańskim, to przepis znany od lat. Niestety to danie często przygotowywane jest błędnie.

Do przygotowania wykorzystywany jest majonez, który za bardzo wpływa na smak potraw i nie powinno się go podgrzewać. Właściwa receptura to małe kawałki mięsa i sos beszamelowy. Oto przepis.

Przy wykorzystaniu tego przepisu, można przygotować cztery porcje mięsa.

Składniki. 

  • 500 g wołowiny lub wieprzowiny. Wybór należy do przygotowującego.
  • 2 średniej wielkości cebule
  • 4-6 średniej wielkości ziemniaków
  • 100 g twardego sera
  • sól i pieprz do smaku

Składniki konieczne do przygotowania sosu.

  • 50 g masła
  • łyżka mąki
  • szklanka (250 ml) mleka
  • sól do smaku

Przygotowanie. 

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!