Prosty przepis na połączenie delikatnego kremu z orzechami i czekoladą – Zaskocz swoją rodzinę i znajomych.
Szybkie w wykonaniu desery cieszą się sporą i niegasnącą popularnością. Ich przykładem jest ten biszkopt – łączący w sobie smak czekolady, orzechów oraz kremów sprawi, że każdy łasuch będzie zadowolony!
Potrzebne składniki
- 200 g biszkoptów typu lady finger
- 150 ml mleka
Krem:
- 5 żółtek
- 200 g cukru
- 300 g masła
Pudding:
- 40 g budyniu o smaku waniliowym
- 10 g cukru waniliowego
- 75 g cukru
- 400 ml mleka
Warstwa środkowa:
- 5 białek jajek
- 160 g cukru
- 250 g orzechów włoskich
- 75 g mąki
Polewa:
- 100 g mlecznej czekolady
- 30 ml mleka
- 40 g masła
- 100 g płatków migdałowych
Przygotowanie
Copy
Comments are closed.