Nie jadłaś jeszcze tak dobrego delikatnego, soczystego mięsa – wychodzi zawsze idealnie i rozpływa się w ustach.
Delikatne, soczyste mięso – odkryj, jak je przygotować
Chcesz przyrządzić idealne w smaku mięso? Dokładnie zanotuj ten przepis, a na pewno będziesz cieszyć się wyjątkowym obiadem. Co więcej, na przygotowanie mięsa nie trzeba będzie poświęcić dużo czasu. To idealny przepis dla zabieganych!
Składniki:
- kilogram mięsa;
- 400 gramów cebuli;
- 3 ząbki czosnku;
- 100 gramów masła klarowanego;
- 50 ml wody;
- 2 łyżeczki soli i 1,5 łyżeczki pieprzu.
Jak przygotować mięso?
Mięso myjemy i osuszamy przy pomocy papierowego ręcznika. Następnie kroimy na dość duże kawałki i wkładamy do garnka. Cebulę obieramy, kroimy i kładziemy na mięsie. Dodajemy masło klarowane i wodę. Gotujemy na średnim ogniu pod przykrywką przez około godzinę. Po tym czasie dodajemy pieprz i sól oraz posiekany czosnek.
Po dodaniu tych składników wszystko mieszamy i ponownie przykrywamy, zostawiając na 2 godziny. Tak przygotowane mięso wkładamy do słoika i przechowujemy w lodówce.
Comments are closed.