Prosty przepis, każdemu się uda. Smak nie do opisania. Manna z miodem z patelni.
Szukasz przepisu na szybkie ciasto? Spróbuj przygotować deser bez użycia cukru, mleka ani kefiru.
Nie musisz go piec – pyszną słodkość przyrządzisz na patelni! Poznaj przepis na ciasto z kaszy manny i miodu.
Składniki:
- 6 łyżek kaszy manny
- 7 łyżek płynnego miodu
- 7 jajek
- 3 łyżki oleju roślinnego
- 10 g proszku do pieczenia
- szczypta soli
Przygotowanie:
Ubij dokładnie jajka – to od nich zależy, czy ciasto będzie puszyste. Dodaj kaszę mannę i wymieszaj. Odstaw miskę na 5 minut.
Po tym czasie dolej olej roślinny i dorzuć odrobinę soli. Całość wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej, a do ciasta dodaj proszek do pieczenia i ponownie wymieszaj masę. Wylej ciasto na rozgrzaną patelnię i smaż pod przykryciem na średnim ogniu przez ok. 5 minut.
Po tym jak ciasto złapie złoty kolor przewróć je na drugą stronę i smaż przez 3 minuty. Wyłóż ciasto na talerz i posmaruj miodem.
Comments are closed.