Drobne kawałki kurczaka po chińsku: Przygotujesz go w 15 min. Zaskoczę Cie tym przepisem. Prawdziwe odkrycie kulinarne
Przedstawiam przepis na kurczaka w sosie. Jest on bardzo prosty i szybki. Moja rodzina bardzo go lubi.
Składniki:
- udko lub pierś z kurczaka (bez skóry i kości)
- 2 łyżki oleju
- 0,5 łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka sosu Worchester
- 1 średni por
- 1 łyżeczka suszonego imbiru
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- sól, czarny pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
W naczyniu wymieszaj olej, suszony imbir, sos sojowy i sos worchester. Podziel por na pół, pokrój w plasterki. Kurczaka opłucz, osusz i pokrój w kostkę, a następnie dopraw solą i pieprzem. Do przygotowanej marynaty dodaj mięso oraz połowę pora, a następnie odstaw.
Rozgrzej patelnię, przez kilka minut podsmaż mięso, nie za długo, aby pozostało soczyste. Przed zestawieniem z kuchenki dodaj drugą część pokrojonego pora. Jeszcze chwilę mieszaj, a następnie zakończ smażenie. Danie możesz serwować z ziemniakami oraz bukietem świeżych warzyw lub ulubioną surówką.
Comments are closed.