Drobne kawałki kurczaka po chińsku: Przygotujesz go w 15 min. Zaskoczę Cie tym przepisem. Prawdziwe odkrycie kulinarne

Przedstawiam przepis na kurczaka w sosie. Jest on bardzo prosty i szybki. Moja rodzina bardzo go lubi. 

Składniki:

  • udko lub pierś z kurczaka (bez skóry i kości)
  • 2 łyżki oleju
  • 0,5 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka sosu Worchester
  • 1 średni por
  • 1 łyżeczka suszonego imbiru
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • sól, czarny pieprz do smaku

Sposób przygotowania: 

W naczyniu wymieszaj olej, suszony imbir, sos sojowy i sos worchester. Podziel por na pół, pokrój w plasterki. Kurczaka opłucz, osusz i pokrój w kostkę, a następnie dopraw solą i pieprzem. Do przygotowanej marynaty dodaj mięso oraz połowę pora, a następnie odstaw.

Rozgrzej patelnię, przez kilka minut podsmaż mięso, nie za długo, aby pozostało soczyste. Przed zestawieniem z kuchenki dodaj drugą część pokrojonego pora. Jeszcze chwilę mieszaj, a następnie zakończ smażenie. Danie możesz serwować z ziemniakami oraz bukietem świeżych warzyw lub ulubioną surówką.

Smacznego!

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!