To ciasto jest łatwe do zrobienia i smakuje wyśmienicie. Idealny przepis na kotleciki cukiniowe.
Wymieszaj drożdże, cukier i mleko, a następnie odstaw na około kwadrans. Posól startą cukinię i wyciśnij z niej sok. W misce wyrób ciasto z pozostałych składników. Dodaj drożdże i cukinię. Przykryj ciasto kawałkiem bawełnianej ściereczki.
Następnie przygotuj nadzienie. Następnie trzeba zetrzeć cukinię na tarce. Cebula zostanie później podsmażona na oleju. Do podsmażonej cebuli dodać masło i cukinię. Rozwałkuj ciasto, a następnie posyp je 1/3 mieszanki cukiniowej.
Następnie zwiń ciasto w kulki. Powtórz tę czynność trzy razy. Posypać przekąskę suszonymi ziołami. Piecz ciasto w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 25 minut. Ciastka z cukinii należy robić często.
Comments are closed.