Dieta bulionowa – W końcu skuteczna dieta polecana przez dietetyków. 5 kg w miesiąc gwarantowane.

Normalnie rosół z kością wymaga długiego gotowania, ale proces ten można nieco przyspieszyć w szybkowarze. W związku z tym czas gotowania rosołu z kury waha się między 1,5-2 h, natomiast rosół wołowy ugotujemy w 3 do 4 godzin.

Najważniejszą informacją powinno być dla nas to, że wywar musi być gotowany z kości, a to sprawia, że nasza zupa musi być doprawiona octem, sokiem z cytryny, pomidorami, itp. Poniżej podajemy Wam przepis na nas przepyszny rosół!

Składniki:

  • kurczak z kościami
  • dwie średnie marchewki
  • jedna średnia cebula
  • łodyga selera
  • trzy łyżeczki octu
  • gałązka tymianku
  • cztery kulki pieprzu czarnego
  • jeden liść laurowy
  • centymetr startego imbiru

Oczywiście, doprawienie bulionu może być kwestią bardziej indywidualną, w zależności od naszych własnych preferencji. Ważne jest jednak, aby zachować odpowiednie proporcje i nie zapominać o dodatku octu do zupy!

Przed wstawieniem zupy dobrze jest upiec kości w piekarniku. Wystarczy wstawić je na kwadrans do pieca rozgrzanego do temperatury 220 stopni. Jest to gwarantem wyrazistego smaku i złocistego koloru naszego bulionu.

Od dziś masz wybór:

Wolisz walczyć ze zmarszczkami z miską rosołu czy zastrzykami z botoxu? Wybór wydaje nam się oczywisty!

Efekt odchudzający takiej kuracji jest gwarantowany. A jedna porcja (300 ml) naszego bulionu to zaledwie 84 kalorie! Tak więc, spożywając około sześć porcji takiej zupy dziennie, spożywasz równowartość 500 kalorii!

Aby efekty były jeszcze bardziej spektakularne i długotrwałe, warto wykluczyć z diety gluten, soję, mleko krowie, cukier i konserwy. To małe wyrzeczenie w wypadku tak szybkiej metamorfozy!

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!