Domowa Nutella – lepsza od oryginalnej. Prosty przepis, o który każdy pyta.
Nutella zaczarowała cały świat. Nie ma na ziemi człowieka, który nie znałby smaku tego pysznego kremu.
Jest to krem włoskiej marki Ferrero, która zajmuje się produkcją pasty czekoladowej od 50 lat. Nutella jest bardzo uzależniająca i mimo swojego pysznego smaku, według naukowców może nawet powodować raka. Nawet niewielkie ilości tego kremu mogą zaszkodzić twojemu dziecku.
Zrobienie Nutelli w domu jest lepszym pomysłem niż kupowanie gotowej w sklepie, ponieważ zaoszczędzimy na tym i również będzie to opcja smaczniejsza oraz zdrowsza.
W domowym kremie nie znajdziesz oleju palmowego, który jest rakotwórczy, więc na pewno nie odbije się to źle na twoim zdrowiu. Domowa pasta czekoladowa to idealna opcja na śniadanie czy kolacje, dobrze będzie współgrała z chlebem i z filiżanką herbaty.
Składniki:
- Mleko – 1 szklanka
- Mąka – 1,5 łyżki stołowej
- Cukier – 2 łyżki
- Kakao – 2 łyżki
- Masło – 1 łyżka
- Orzechy włoskie lub laskowe – 100 g
Comments are closed.