Błyskawicznie znikają z talerza – Pyszne radzieckie ciastka „Drewno opałowe”.
Szukasz pomysłu na smaczną przekąskę, która w szybkim tempie zniknie ze stołu? „Radzieckie ciasteczka”, na które przepis zaraz poznasz, wyróżnia przede wszystkim niezwykle pulchne, delikatne ciasto.
Co jest tego sekretem? Do jego wyrobienia nie używa się zbyt dużej ilości mąki, musi być ono rzadkie. W momencie, gdy przestanie ono spływać pomiędzy palcami, należy nie dodawać więcej mąki. Dodatkowo, aby ciasteczka zachowały swoją puszystość i rumiany kolor, należy pamiętać o tym, żeby ugniatać ciasto kilka razy.
Czego będziesz potrzebował do zrobienia tej przekąski? Przygotuj sobie
- 500 ml wody
- 15g soli
- 40g masła
- 250g cebuli
- 500g piersi z kurczaka
- 50g cukru
- 800g mąki pszennej
- 340 ml oleju słonecznikowego
- ulubione przyprawy, np. sól czy pieprz
- 25g drożdży
Comments are closed.