Błyskawicznie znikają z talerza – Pyszne radzieckie ciastka „Drewno opałowe”.
Przygotowanie rozpocznij od rozpuszczenia cukru i surowych drożdży w ciepłej wodzie, następnie odstaw je na około 6 do 7 minut. Przesiej mąkę i dodaj do niej sól. Do mąki dodaj powstałą mieszankę drożdżową oraz dolej do tego 20 ml oleju słonecznikowego. Zrób to w delikatny sposób. Po połączeniu się składników zagnieć ciasto.
Jeśli poczujesz w cieście grudki, dodaj do niego kolejne 20ml oleju. Wyrabiaj ciasto przez około 10 minut. Jego prawidłowa forma powinna być miękka, a całość lepić się do stołu. Tak ugniecione ciasto przełóż do wcześniej przyszykowanej miski, a następnie przykryj je folią spożywczą. Zadbaj o to, aby pozostawić ciasto w ciepłym miejscu, w którym zostawisz je na 40 minut.
Przejdź do przygotowania farszu. Do jego zrobienia potrzebna Ci będzie obrana i posiekana cebula, którą następnie podsmażysz na patelni na maśle.
Ugotuj pierś z kurczaka, a następnie zmiel ją, np. używając do tego blendera. Do kurczaka dodaj podsmażoną cebulkę oraz ulubione przyprawy, a wszystko dokładnie wymieszaj. Pozostaw farsz do momentu jego wystygnięcia.
Comments are closed.