Faszerowane ziemniaczki – Wypełnij 3 ziemniaki tym pysznym farszem, raz dwa i pyszny obiadek na stole.
Faszerowane ziemniaczki to łatwe i smaczne drugie danie, typowe dla kuchni anglosaskiej.
Ziemniaki najpierw gotuje się w całości, następnie przecina na pół i częściowo obiera, aby nadać im kształt łódek, po czym nadziewa się je soczystym farszem z serów lub mięs, a na koniec zapieka w piekarniku.
W tym przypadku wybieramy wędzony boczek i ser scamorza. Ale wszystkie wędliny, które lubisz są idealne, podobnie jak wszystkie dostępne sery. Mięso mielone, warzywa sezonowe, mieszanka mięsa i warzyw, wędliny i sery
Faszerowane ziemniaczki zostaną docenione zarówno przez młodych jak i starszych. Doskonałe jako drugie danie, świetnie sprawdzają się również jako samodzielna potrawa, a nawet jako dodatek do lekkich dań.
Czas przygotowania
- Przygotowanie 15 minut
- Gotowanie 30 minut
- Ogółem 45 minut
Składniki
- 3 duże ziemniaki
- 50 gr wędzonego boczku lub salami do wyboru
- 50 gr wędzonego włoskiego sera scamorza lub dowolnie wybranego sera
- 2 łyżeczki sera grana
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek extra virgin
Comments are closed.