Są przepyszne: Unikalny przepis na gołąbki po cygańsku – jestem zachwycona.
Pierwszy krok polega na przygotowaniu liści kapusty, a robi się to dokładnie tak jak w przypadku każdych innych gołąbków. Spraw, by kapusta się gotowała w wodzie i wtedy oddzielaj od niej ostrożnie liście.
Następnie, pozwól liściom ostygnąć, a w tym czasie zabierz się za przygotowywanie nadzienia. Ryż dokładnie opłucz, wcześniej zalewając go wrzącą wodą. Dodaj do niego mielone mięso.
Dopraw mieszankę solą i pieprzem, a potem przygotuj wszystkie warzywa. Posiekaj cebulę i marchewkę, a potem usmaż je na patelni na niewielkiej ilości oleju roślinnego. Po 5-7 minutach smażenia dorzuć na patelnię również drobno posiekaną paprykę.
Teraz czas na dodanie koncentratu pomidorowego. Smaż warzywa z koncentratem przez ok. 2 minuty, dokładnie mieszając.
Comments are closed.