Idealne do kawy – pyszne ciasto bez pieczenia. Jedno z prostszych ciast, jakie przygotujesz. Rozpływa się w ustach.

Rozpuść żelatynę w mikrofalówce, dodaj do niej 2-3 łyżki śmietany i dokładnie wymieszaj. Ubijając mikserem mieszaninę, dodaj ją do reszty śmietany. Ubita masa powinna być gładka.

Przygotowaną formę pokryj folią spożywczą. Ułóż kolejno: cienką warstwę kawałków czekolady i warstwę śmietany. Na końcu, powinna się znaleźć warstwa z herbatnikami. Przykryj ciasto folią i wstaw na noc do lodówki, aby wszystkie warstwy połączyły się ze sobą.

Następnego dnia przygotuj polewę do ciasta. Wymieszaj 50g czekolady, 15g masła oraz 2 łyżki mleka. Rozpuść mieszaninę w kąpieli wodnej albo mikrofalówce.

Udekoruj ciasto polewą i odstaw je na 15 minut w temperaturze pokojowej. Wyjmij ciasto z formy i ciesz się wybornym smakiem!

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!