Domowe pasty kanapkowe – 2 szybkie sposoby na ich przygotowanie. Uwielbiam. Poranna przyjemność:
Tym razem mamy dla Was 2 szybkie przepisy na pyszne pasty kanapkowe, które z pewnością przypadną do gustu wszystkim członkom rodziny.
Pasty kanapkowe są wspaniałym dodatkiem do pieczywa i bardzo łatwo je zrobić. Mogą być długo przechowywane w lodówce i będą jak znalazł, gdy odwiedzą nas niespodziewani goście.
Pasta ogórkowa
Do jej zrobienia będziemy potrzebować:
- 1 ogórka
- 150 g twarogu
- 1 ząbka czosnku
- pęczka koperku
- soli i pieprzu do smaku
Zaczynamy od umycia, osuszenia i posiekania koperku oraz czosnku. Następnie obieramy ogórka i ścieramy go na tarce z drobnymi oczkami. Ze startego ogórka odciskamy sok i wszystkie składniki mieszamy z twarogiem. Na koniec całość doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Pasta ogórkowa jest gotowa!
Comments are closed.