Przepis od mojej babci na kapustę kiszoną w 3 dni. Samo zdrowie.
Zdrowy przepis na kiszona kapustę od mojej babci.
Kiszona kapusta jest nie tylko bardzo pyszna, ale w dodatku posiada wiele minerałów, które pozytywnie wpływają na nasze zdrowie. Wystarczą Ci tylko 3 dni na przygotowanie bomby witaminowej. W swoim składzie posiada witaminy takie jak A, B1, B2, E, K, H, U, PP. Dużą zaletą jest niski budżet jaki musimy wyłożyć na przygotowanie kapusty. Wszystkie potrzebne składniki są tanie i łatwo dostępne.
Kiedy przychodzi jesień i zimna, jesteśmy bardzo wrażliwi na infekcje wirusowe. W takim okresie roku bardzo łatwo się zarazić. Z pomocą przychodzi kiszona kapusta, która poza dużą zawartością witaminy C, wzmacnia naczynia krwionośne oraz jest pomocna przy wchłanianiu żelaza.
Ponadto zawiera błonnik, kompleks minerałów oraz kwas askorbinowy, który w przygotowanej kapuście zawiera normę dzienna dla dorosłej osoby. Dłużej się nie zastanawiaj i przygotuj tą bombę witaminową według naszego przepisu. Z nią zapomnisz o wszystkich grypach, infekcjach, czy przeziębieniach.
To samo zdrowie. Pamiętaj, żeby dziennie zjeść minimum 100 gram.
Składniki na sałatkę:
- świeża kapusta 2,5 kg
- liść laurowy 3 sztuki
- marchewka 1 sztuka
- słowik 3 litrowy
Składniki do solanki:
- sól 2 łyżki
- woda 0,5 litra
Comments are closed.