Przepis od mojej babci na kapustę kiszoną w 3 dni. Samo zdrowie.

Zdrowy przepis na kiszona kapustę od mojej babci.

Kiszona kapusta jest nie tylko bardzo pyszna, ale w dodatku posiada wiele minerałów, które pozytywnie wpływają na nasze zdrowie. Wystarczą Ci tylko 3 dni na przygotowanie bomby witaminowej. W swoim składzie posiada witaminy takie jak A, B1, B2, E, K, H, U, PP. Dużą zaletą jest niski budżet jaki musimy wyłożyć na przygotowanie kapusty. Wszystkie potrzebne składniki są tanie i łatwo dostępne.

Kiedy przychodzi jesień i zimna, jesteśmy bardzo wrażliwi na infekcje wirusowe. W takim okresie roku bardzo łatwo się zarazić. Z pomocą przychodzi kiszona kapusta, która poza dużą zawartością witaminy C, wzmacnia naczynia krwionośne oraz jest pomocna przy wchłanianiu żelaza.

Ponadto zawiera błonnik, kompleks minerałów oraz kwas askorbinowy, który w przygotowanej kapuście zawiera normę dzienna dla dorosłej osoby. Dłużej się nie zastanawiaj i przygotuj tą bombę witaminową według naszego przepisu. Z nią zapomnisz o wszystkich grypach, infekcjach, czy przeziębieniach.

To samo zdrowie. Pamiętaj, żeby dziennie zjeść minimum 100 gram.

Składniki na sałatkę:

  • świeża kapusta 2,5 kg
  • liść laurowy 3 sztuki
  • marchewka 1 sztuka
  • słowik 3 litrowy

Składniki do solanki:

  • sól 2 łyżki
  • woda 0,5 litra

Przygotowanie:

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!