Oto kilka wskazówek, które pomogą Ci w duszeniu kapusty i sprawią, że będzie ona delikatna i pyszna.
Kapusta czerwona – przepis
Jasnofioletowe liście czerwonej kapusty są jej znakiem rozpoznawczym. Świeża czerwona kapusta powinna mieć atrakcyjny wygląd i jak najbardziej jędrną konsystencję. Smakuje wyśmienicie nawet bez dodatkowych warzyw, w przeciwieństwie do kapusty białej.
Wystarczy ją pokroić i doprawić solą, pieprzem, a następnie upiec na odrobinie rozgrzanego oleju. Sól można dodać do kapusty do 10 minut przed zakończeniem gotowania. Można też dodać do kapusty odrobinę gałki muszkatołowej wraz z kilkoma łyżkami octu. Duszoną kapustę można wzbogacić o koncentrat pomidorowy lub nawet ketchup dla uzyskania bardziej wyrazistego smaku. Można zmienić smak dodając cukier lub ocet ryżowy.
Duszona kapusta to dobra wiadomość dla Twojego zdrowia
Duszona kapusta jest bogata w składniki odżywcze, które są dobre dla Twojego zdrowia.
Spożywanie duszonej kapusty jest konsekwencją.
- stymuluje układ odpornościowy
- dostarcza pierwiastków egzogennych
- Wpływa pozytywnie na poziom cholesterolu, obniżając go i utrzymując na prawidłowym poziomie.
Comments are closed.