Pojawiają się u Ciebie pierwsze objawy choroby – Masz kaszel i nie potrafisz sobie z nim poradzić – Mamy sprawdzony sposób, który zadziała.
Do gotującej się wody wrzucamy pokrojoną w plastry cebulę, starty imbir i kurkumę. Wszystko gotujemy na małym ogniu przez około 10- 15 minut. Po zagotowaniu ściągamy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy przestygnie dodajemy miód, nie możemy tego zrobić wcześniej, aby nie stracił on swoich właściwości. Mieszamy. W ten oto sposób syrop jest już gotowy, należy przechowywać go w lodówce.
Stosowanie:
Syrop należy brać dwa razy dziennie- 2 łyżki rano na czczo i dwie łyżki wieczorem przed snem. Najlepiej pić syrop przynajmniej przez tydzień, a nawet dłużej, wszystko w zależności od samopoczucia i stanu płuc. Możemy go dodać również do herbaty, a nawet dodać cytrynę, aby wzmocnić jego działanie.
Comments are closed.