Co więcej, dosyć szybko się je przygotowuje: Przepis na kotlety pieczone z twarogiem, które są nie tyko pyszne, ale i soczyste.
Mięso i jajka wrzuć do miski, a następnie dodaj do nich sól oraz pieprz. Twarożek wymieszaj w osobnej misce, w kolejnym kroku wszystko razem zmiksuj. Do mięsa dodaj startą na tarce cebulkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaną z wodą bułkę tartą połącz z mielonym mięsem.
Włącz piekarnik na 180°C, a w czasie gdy się nagrzewa, na blaszce posmarowanej tłuszczem uformuj kotleciki (wielkość wedle uznania), następnie włóż do piekarnika, gdy ten osiągnie podaną wyżej temperaturę. Piecz je 30/35 minut w zależności od wielkości. Gdy klopsiki się już pieką, zajmij się przygotowaniem sosu.
W garnku rozpuść masło i ciągle mieszając, dodawaj stopniowo mąkę. Gotuj powoli na małym ogniu, mieszając przez następne 2 minuty. Gdy mąka zacznie nabierać brązowego zabarwienia, zalej całość wodą, później dodaj kolejno sól i pieprz oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszaj.
Comments are closed.