Każda gospodyni powinna je znać te pomocne kulinarne sztuczki. Jestem zachwycona
Obtocz kotlety, po czym trzymaj w lodówce przez kwadrans. Dopiero potem schłodzone, panierowane kotlety smaż na rozgrzanej patelni.
Jeśli lubisz piec, istnieje sztuczka, by uzyskać idealny sernik. Podczas pieczenia pod formą z deserem umieść żaroodporne naczynie z gorącą wodą. Piecz w niewielkiej temperaturze przez godzinę, a później na kolejną zostaw ciasto w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
Dodaj koloru tradycyjnej potrawie – zrób pierogi w paski!
To łatwe. Kiedy wyrabiasz ciasto, podziel masę na pół i do jednej z części dodaj kakao.
Rozwałkuj obie części masy, ułóż warstwy jedna na drugiej i jeszcze raz rozwałkuj. Zwiń w kształt roladki i pokrój na plasterki.
Comments are closed.