Każda gospodyni powinna je znać te pomocne kulinarne sztuczki. Jestem zachwycona

Obtocz kotlety, po czym trzymaj w lodówce przez kwadrans. Dopiero potem schłodzone, panierowane kotlety smaż na rozgrzanej patelni.

Jeśli lubisz piec, istnieje sztuczka, by uzyskać idealny sernik. Podczas pieczenia pod formą z deserem umieść żaroodporne naczynie z gorącą wodą. Piecz w niewielkiej temperaturze przez godzinę, a później na kolejną zostaw ciasto w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.

Dodaj koloru tradycyjnej potrawie – zrób pierogi w paski!

To łatwe. Kiedy wyrabiasz ciasto, podziel masę na pół i do jednej z części dodaj kakao.

Rozwałkuj obie części masy, ułóż warstwy jedna na drugiej i jeszcze raz rozwałkuj. Zwiń w kształt roladki i pokrój na plasterki.

Słodkie ciasto na pierogi współgra idealnie z nadzieniem owocowym lub twarożkiem.

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!