Odkryj sekret udanych dań z kurczaka – Szybkie przepisy na zrobienie pysznego kurczaka
Hit! 5 przepisów na piersi z kurczaka.
Kurczak jako delikatne, białe mięso często gości na polskich stołach. Nie znam nikogo, komu nie udaje się danie z kurczaka. Każdy przepis zawsze jest soczysty i smaczny. Dziś dziele się z Wami moim Top 5 przepisów na przygotowanie piersi z kurczaka.
Pierś kurczaka w panierce
Tradycyjnie kurczaka panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Przed panierowaniem warto mięso przyprawić.
Doskonałym dodatkiem do bułki tartej jest starty parmezan. Sprawi, że skórka będzie rumiana, chrupka o wyrazistym smaku.
Sałatka z kurczaka
Kto nie zna sałatki w połączeniu kurczaka z ananasem? Łapka w górę!
Aby przełamać intensywność ananasa, dodaj pieczarki, kukurydzę z puszki, ser żółty, cebulę, czosnek. Oczywiście całość połącz majonezem. Smacznego!
Smażony, soczysty kurczak z zaskakującym dodatkiem
Pierś z kurczaka zamarynuj w sodzie, a następnie obsyp mąką ziemniaczaną. Po obtoczeniu w zwykłej mące możesz przystąpić do smażenia. Filet wyjdzie bardzo soczysty.
Filet z kurczaka z bakłażanem
Pierś z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki. Bakłażan przed pieczeniem posól, aby oddał z siebie wodę.
Możesz przygotować mini szaszłyki i naprzemiennie ponabijać na patyczek bakłażana i pierś z kurczaka. Obsyp ulubionymi przyprawami, zawiń w folie i możesz już piec w piekarniku.
Pierś kurczaka pod kremowym sosem
W mleku rozpuść odrobinę mleka, dodaj czosnek, gorczyce i wybrane przyprawy. Na brytfance umieść fileta z kurczaka pokrojony na mniejsze części.
Comments are closed.