Jeśli tak, to koniecznie musicie spróbować tej pysznej rolady; Lubicie szybkie, pyszne, sycące dania – Przepis.

Jako pierwszą przygotuj cebulkę – obierz, drobno posiekaj i dopraw do smaku przyprawami. Następnie podsmaż ją na patelni na złoty kolor. Bułki pokrusz na mniejsze kawałki i zwilż mlekiem. Następnie posyp oregano, majerankiem, gałką muszkatołową, solą i ziołami. Dodaj do bułek przeciśnięty przez praskę czosnek.

Możesz również dodać szynkę w plastrach lub inną wędzoną wędlinę. Następnie do tej masy dodaj jajka i usmażoną cebulę. Pamiętaj o tym, aby była dobrze schłodzona.  

Następnie wszystko dobrze zmiksuj i włóż do woreczka, zawiąż. Następnie woreczki owijamy folią spożywczą i umieszczamy w naczyniu do pieczenia z wodą. Gotuj na kuchence z każdej strony po 15 minut. Nie zakrywaj naczynia, bo spowoduje to pęknięcie woreczków z roladą. Gdy ugotujesz roladę ostudź ją.

Roladę możesz jeść na zimno jak i na ciepło. Możesz też podawać z dodatkami np., sałatką. Życzę smacznego!  

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!