Tylko 3 Składniki I Żadnego pieczenia. Sprawdzony Przepis Na Pyszne Czekoladowe Ciasteczka.
Kruche ciasteczka zblenduj i wsyp do wysokiej miski. Następnie dodaj masło orzechowe i zagnieć wszystko razem dłonią. Kiedy masa będzie już miękka, elastyczna i wilgotna uformuj z niej małe roladki lub ciasteczka w innym dowolnym kształcie. Układaj je na blaszce do pieczenia zachowując odstępy tak, aby nie straciły swojego kształtu.
W kąpieli wodnej rozpuść przygotowaną wcześniej czekoladę. Ja używam czekolady gorzkiej, ale może to być równie dobrze mleczna, biała, czy inna w zależności od osobistych preferencji. Następnie wszystkie ciasteczka zanurzaj w niej pojedynczo i odkładaj na ruszt, aby nadmiar mógł swobodnie spłynąć.
Gdy czekolada ostygnie udekoruj roladki według własnego gustu. Możesz eksperymentować dowolnie, np. ciasteczka w ciemniej czekoladzie polej białą. Te pyszne czekoladowe roladki stworzysz bez pieczenia w 10 minut, ale zapewniam, że znikną jeszcze szybciej. To świetna alternatywa dla czasochłonnych deserów oraz idealne rozwiązanie dla zapracowanych i zbyt leniwych.
Comments are closed.