Błyskawicznie znikają z talerza. Smażone roladki pekińskie w cieście. – lepsze niż gołąbki.
Chcemy, aby roladki rozpływamy się w ustach, dlatego rozbicie liści jest tu konieczne. W ten sam sposób przygotuj każdy kolejny liść.
W miseczce rozbij jaja i ubij je trzepaczką. Dodaj do nich sól i pieprz i ponownie wymieszaj. Przez sito przesiej mąkę i dodaj ją do miski z jajami.
Wymieszaj na gładko całą masę, do połączenia się wszystkich składników. W tak przygotowanym cieście zamocz każdy liść i smaż każdy z obu stron na rozgrzanej patelni wcześniej posmarowanej olejem.
Usmażone na złoto liście odsącz z nadmiaru tłuszczu, umieszczając je na ręczniku papierowym. Wszystkie składniki potrzebne do przyrządzenia farszu pokrój w drobną kostkę i dopraw do smaku pieprzem oraz solą.
Wsyp tak przygotowane składniki i wymieszaj je z majonezem. Na każdym z liści nałóż odpowiednią ilość nadzienia i zwiń całość w rulon.
Comments are closed.