Jak szefowie kuchni marynują kurczaka: Oto sekret na pysznego chrupiącego kurczaka.
Zdecydowanie jest to recepta na bardziej pachnącą oraz kruchszą skórkę. Składnikami wiodącymi będzie oliwa z oliwek, musztarda, a także wino. Dodając sos tabasco i zioła prowansalskie podbijamy smak samego mięsa.
Połącz ze sobą 2 łyżki białego oraz koniecznie wytrawnego wina, 4 zmielone ząbki czosnku, 2 łyżki musztardy, 1 łyżeczka sosu tabasco, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka ziół prowansalskich i 0,5 łyżeczki soli.
Kurczaka należy natrzeć mieszanką i podsmażyć na patelni przez 5 minut. Następnie wkładamy mięso do piekarnika i i pieczemy w 180. Bacznie obserwujemy pieczeń, ponieważ czas pieczenia jest różny. Ciesz się pysznym daniem!
Comments are closed.