Jak szefowie kuchni marynują kurczaka: Oto sekret na pysznego chrupiącego kurczaka.
Indyjska kuchnia charakteryzuje się ostrością swoich dań. Niewątpliwie kurczak przygotowany zgodnie z tym przepisem będzie zaskakiwać nasze podniebienia.
Z pomocą przychodzi nam blender, w którym musimy posiekać ząbek czosnku, parę gałęzi kolendry i mięty, plasterek świeżego korzenia imbiru, odrobinę papryki chili oraz sok z limonki. Do połączonych produktów dorzuć miękkie masło, szczyptę mielonego pieprzu i soli.
Naszą następną powinnością jest natarcie kurczaka wewnątrz oraz na zewnątrz, a następnie wkładamy go do lodówki na 4 godziny. Po upłynięciu wyznaczonego czasu pieczemy mięso do momentu gotowości. Przedstawiliśmy zaledwie 3 sposoby, jak w kreatywny sposób przyrządzić pieczonego kurczaka. Pamiętaj, że takie połączenia nie są jedyne!
Comments are closed.