Pikantna marchewka po koreańsku od dawna gości na moim stole – Szybki i prosty przepis. Zaskoczę Cię tym smakiem
Pikantna marchewka po koreańsku jest dodawana zarówno do sałatek, jak i spożywana jako osobna przekąska.
Marchew koreańska przypadła Polakom do gustu tak bardzo, że gości na naszych stołach niemalże wszędzie. Jeśli w Twoim kuchennym repertuarze jeszcze jej nie ma, koniecznie wypróbuj poniższy przepis!
Składniki:
- marchew (1 kg)
- olej roślinny (70 g)
- cukier (1 łyżka)
- sól (1 łyżeczka)
- ocet 9% (2 łyżki)
- czosnek (4-6 ząbków)
- czerwona papryka
- kolendra (pęczek) (opcjonalnie)
- szczypta kolendry (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Marchew umyj i obierz, a następnie zetrzyj ją na tarce. Tarka powinna umożliwić starcie marchwi na możliwie długie paski.
Comments are closed.