Przepis, dzięki któremu można samodzielnie zrobić „Rafaello” tylko i wyłącznie przy wykorzystaniu 4 składników.
Białe kulki Rafaello są znane chyba wszystkim. Każdemu kojarzą się z rozpływającym się kremem, chrupiącymi wafelkami i pyszną posypką kokosową.
Dzisiaj przedstawię wam jak w łatwy sposób można je przygotować samemu w domu! Potrzebne będą tylko 4 składniki i 30 minut wolnego czasu. Przejdźmy zatem do przepisu, smacznego!
Składniki:
- 50g wiórek kokosowych
- 1 opakowanie wafli
- migdały
- 100g białej czekolady
Przygotowanie:
Pierwsze co, zalej migdały wrzątkiem. Odczekaj 5 minut, aby skórka była łatwiejsza w ściągnięciu. Wafle zmiel – możesz użyć do tego np. walka do ciasta.
Rozpuść czekoladę w mikrofali lub poprzez kąpiel wodną. 3 łyżki czekolady odstaw na później, natomiast resztę dodaj do wcześniej zmielonych przez Ciebie wafli i dokładnie wymieszaj.
Z powstałej masy uformuj kulki i włóż do każdej po jednym migdale. Tak uformowane kulki wstaw na 20 minut do lodówki, aby stwardniały.
Po upływie tego czasu każdą z nich należy zanurzyć w czekoladzie i obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Comments are closed.