Rybka pod pierzynką – od dziś tylko tak przygotowuję rybę. Musisz spróbować

Dania rybne są coraz bardziej popularne. Są dużo zdrowsze i smaczniejsze od dań mięsnych. Ich kolejną zaletą jest fakt, że przygotowanie ryby zajmuje bardzo mało czasu.

Z ryb można stworzyć nie tylko główne danie, ale także mogą posłużyć jako dodatek do sałatek czy przystawek. Po dodaniu kilku prostych składników, otrzymuje się estetyczne i smaczne danie.

Do przygotowania ryby pod pierzynką będą potrzebne następujące składniki:

  • 1 kg łososia,
  • 1 cebula,
  • 200 g majonezu,
  • po 50 g mozzarelli i sera twardego,
  • łyżeczka musztardy,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie dania należy zacząć od sprawdzenia, czy w filecie nie ma ości. Jeśli występują, należy je usunąć, najlepiej pincetą, aby nie naruszyć mięsa. Blachę należy wyłożyć folią i przenieść na nią filet. Przyprawić go solą i pieprzem.

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!