Jeden składnik, dwa przepyszne dodatki do posiłków. Jak przyrządzić sałatki z kapusty – Przepis.
Potrzebne składniki:
- Jedno średniej wielkości jabłko
- Mała puszka słodkiej kukurydzy
- 400 gramów kapusty pekińskiej
- 1 ogórek szklarniowy
- Koperek do smaku
- Szczypta soli i pieprzu
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 3 łyżki stołowe gęstego jogurtu naturalnego
Wykonanie:
Zacznij od dokładnego umycia warzyw i owoców pod bieżącą wodą. Kukurydzę odsącz z zalewy i pozostaw na kilka minut na sitku. Kapustę pokrój na drobne paski i przełóż do większej miski. Ogórka przekrój na pół i pokrój go na małe plasterki. Jabłko obierz i usuń gniazdo nasienne, po czym posiekaj w niewielką kosteczkę.
Żeby nie straciło koloru i nabrało kwaskowatego smaku, skrop je sokiem z cytryny i dokładnie je z nią wymieszaj. Następnie przełóż ogórka, jabłko i kukurydzę do miski z kapustą. Wymieszaj składniki i dodaj jogurt naturalny, sól oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszaj i wstaw na pół godziny przed podaniem do lodówki.
Comments are closed.