Jeden składnik, dwa przepyszne dodatki do posiłków. Jak przyrządzić sałatki z kapusty – Przepis.
Składniki:
- 400 gramów kapusty pekińskiej
- 4 duże jajka ugotowane na twardo
- 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki ostrzejszej musztardy
- Koperek i kolendra do smaku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 mały ogórek szklarniowy
- Sól i pieprz
Wykonanie:
Umyj dokładnie warzywa pod bieżącą wodą. Kapustę posiekaj na małe kawałki, ogórka przekrój na pół i pokrój w plasterki. Jajka obierz i przeciśnij przez sitko do sałatki jarzynowej lub pokrój ręcznie w małą kosteczkę. Wszystkie przygotowane składniki przełóż do dużej miski.
W mniejszej miseczce wymieszaj razem jogurt naturalny, musztardę, kolendrę oraz oliwę, sól i pieprz. Kiedy sos będzie jednolity, przelej go do miski z pozostałymi składnikami i dokładnie wymieszaj. I gotowe!
Comments are closed.