7 dietetycznych sałatek zamiast obiadu. Chudnę nawet pomimo tego, że jem po 22.00
Składniki
- 200 g tuńczyka w puszce
- 250 g fasoli w puszce
- 4 pomidory
- 2 ogórki
- 1 czerwona cebula
- 2 łyżki soku z cytryny
- oliwa z oliwek
- włoskie zioła
- sól, pieprz
Przygotowanie
Warzywa umyj. Ogórki i pomidory pokrój na małe kawałki, cebulę pokrój w plasterki. Z fasoli odlej płyn i przesyp ją do głębokiej salaterki.
Dodaj rozdrobnionego tuńczyka oraz pokrojone ogórki i pomidory. Polej wszystko odrobiną oliwy, sokiem z cytryny i przypraw do smaku. Na wierzch połóż krążki cebuli.
Sałatka z dressingiem musztardowym
Składniki
- duże opakowanie sałaty
- 3 pomidory
- 2 ogórki
- 1 cebula
- pół pęczka kolendry
- 1 pęczek pietruszki
- 4 łyżki jogurtu
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka musztardy
- 80 g twardego sera np. parmezan
- sól, pieprz
Przygotowanie
Umyj warzywa, dokładnie wypłucz sałatę, kolendrę i pietruszkę. Sałatę porwij na drobniejsze kawałki. Pokrój w kostkę ogórki, pomidory i cebulę. Drobno posiekaj zioła. Umieść wszystko w dużej salaterce.
Drobno starty ser wymieszaj z jogurtem, musztardą i wyciśniętym czosnkiem. Dodaj powstały sos do produktów w salaterce. Przypraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Comments are closed.