7 dietetycznych sałatek zamiast obiadu. Chudnę nawet pomimo tego, że jem po 22.00

Składniki

  • 200 g tuńczyka w puszce
  • 250 g fasoli w puszce
  • 4 pomidory
  • 2 ogórki
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • oliwa z oliwek
  • włoskie zioła
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Warzywa umyj. Ogórki i pomidory pokrój na małe kawałki, cebulę pokrój w plasterki. Z fasoli odlej płyn i przesyp ją do głębokiej salaterki.

Dodaj rozdrobnionego tuńczyka oraz pokrojone ogórki i pomidory. Polej wszystko odrobiną oliwy, sokiem z cytryny i przypraw do smaku. Na wierzch połóż krążki cebuli.

Sałatka z dressingiem musztardowym

Składniki

  • duże opakowanie sałaty
  • 3 pomidory
  • 2 ogórki
  • 1 cebula
  • pół pęczka kolendry
  • 1 pęczek pietruszki
  • 4 łyżki jogurtu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka musztardy
  • 80 g twardego sera np. parmezan
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Umyj warzywa, dokładnie wypłucz sałatę, kolendrę i pietruszkę. Sałatę porwij na drobniejsze kawałki. Pokrój w kostkę ogórki, pomidory i cebulę. Drobno posiekaj zioła. Umieść wszystko w dużej salaterce.

Drobno starty ser wymieszaj z jogurtem, musztardą i wyciśniętym czosnkiem. Dodaj powstały sos do produktów w salaterce. Przypraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.

Sałatka z kurczakiem i oliwkami

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!