Rozpływają się w ustach: To prosty przepis na serowe bułeczki, które szybko znikają z talerza.

Podgrzej mleko i dodaj cukier. Po wymieszaniu mleka i cukru dodaj drożdże. Odstawić na 3-5 minut. Wymieszaj mąkę z solą, a następnie przesiej ją.

Jajka powinny być rozbite, z wyjątkiem jednego żółtka. Resztę jajek można utrzeć na puree.

Po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji, dodaj drożdże do jajek i wymieszaj. Wymieszaj z olejem roślinnym. Następnie dodaj mieszankę drożdżową do mąki. Dopraw solą. Możesz zrobić dziurę w środku mąki, zanim zaczniesz wlewać mieszankę drożdżową.

Mieszaj aż do dobrego połączenia. Wmieszaj masło. Wyrabiaj, aż powstanie miękkie ciasto. Umieść w dużej misce, przykryj folią i pozostaw na 30 minut.

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!