Rozpływają się w ustach: To prosty przepis na serowe bułeczki, które szybko znikają z talerza.
Podgrzej mleko i dodaj cukier. Po wymieszaniu mleka i cukru dodaj drożdże. Odstawić na 3-5 minut. Wymieszaj mąkę z solą, a następnie przesiej ją.
Jajka powinny być rozbite, z wyjątkiem jednego żółtka. Resztę jajek można utrzeć na puree.
Po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji, dodaj drożdże do jajek i wymieszaj. Wymieszaj z olejem roślinnym. Następnie dodaj mieszankę drożdżową do mąki. Dopraw solą. Możesz zrobić dziurę w środku mąki, zanim zaczniesz wlewać mieszankę drożdżową.
Mieszaj aż do dobrego połączenia. Wmieszaj masło. Wyrabiaj, aż powstanie miękkie ciasto. Umieść w dużej misce, przykryj folią i pozostaw na 30 minut.
Comments are closed.