Snickers – pyszne ciasto bez pieczenia. Lepiej zapisz ten przepis bo smak jest nie do opisania
Orzechy obierz i zmiel w blenderze lub bardzo drobno posiekaj.
Aby zrobić krem należy wlać śmietanę kremówkę do miski i ubijać na puszystą masę. Następnie dodajemy mleko skondensowane i cały czas ubijamy masę. Na koniec dodajemy twaróg i ubijamy, aż składniki połączą się. Do masy dodajemy również orzechy, delikatnie mieszkamy i wkładamy do lodówki na 1-2 godziny.
Mielimy herbatniki i dodajemy do nich kakao. Następnie wlewamy śmietanę do rondelka, dodajemy masło i podgrzewamy, aż powstanie jednolita masa. Powstały płyn łączymy z herbatnikami i dokładnie mieszamy.
Formę do ciasta wykładamy papierem. Układamy na dnie część naszej masy z herbatnikami. Następnie rozlewamy równomiernie warstwę kremu, potem rozkładamy kolejną warstwę herbatników i znowu warstwę z kremem. Wyrównujemy górę i wkładamy ciasto do lodówki.
Wlewamy śmietanę 36% do rondelka i podgrzewamy. Dodajemy czekoladę połamaną na kawałki. Mieszamy dokładnie, zostawiamy na 2 minuty i ponownie mieszamy, aż powstanie jednolita masa.
Po wyciągnięciu ciasta z lodówki polewamy je polewą czekoladową. Wkładamy znowu ciasto do lodówki na co najmniej 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem wyjmij ciasto z formy i udekoruj według uznania. Życzymy smacznego!
Comments are closed.