Nie jadłaś jeszcze tak dobrego delikatnego, soczystego mięsa – wychodzi zawsze idealnie i rozpływa się w ustach.

Delikatne, soczyste mięso – odkryj, jak je przygotować

Chcesz przyrządzić idealne w smaku mięso? Dokładnie zanotuj ten przepis, a na pewno będziesz cieszyć się wyjątkowym obiadem. Co więcej, na przygotowanie mięsa nie trzeba będzie poświęcić dużo czasu. To idealny przepis dla zabieganych!

Składniki:

  • kilogram mięsa;
  • 400 gramów cebuli;
  • 3 ząbki czosnku;
  • 100 gramów masła klarowanego;
  • 50 ml wody;
  • 2 łyżeczki soli i 1,5 łyżeczki pieprzu.

Jak przygotować mięso?

Mięso myjemy i osuszamy przy pomocy papierowego ręcznika. Następnie kroimy na dość duże kawałki i wkładamy do garnka. Cebulę obieramy, kroimy i kładziemy na mięsie. Dodajemy masło klarowane i wodę. Gotujemy na średnim ogniu pod przykrywką przez około godzinę. Po tym czasie dodajemy pieprz i sól oraz posiekany czosnek.

Po dodaniu tych składników wszystko mieszamy i ponownie przykrywamy, zostawiając na 2 godziny. Tak przygotowane mięso wkładamy do słoika i przechowujemy w lodówce.

Delikatne i rozpływające się w ustach mięso będzie pasować praktycznie do wszystkiego. Smacznego!

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!