Z tego przepisu powstaje pyszna i szybka szarlotka. Do jej przygotowania można użyć twarogu lub tartych jabłek.
Za pomocą miksera ubij masło, aż będzie lekkie i puszyste. Następnie dodaj sól, proszek do pieczenia i dalej ubijaj. Stopniowo dodawaj do masy mąkę. Chcesz, aby ciasto było gładkie i miało jednolitą konsystencję.
Gdy ciasto będzie gotowe do formowania, zawiń je w folię spożywczą i włóż do lodówki na ok. 40 minut. 40 minut. Po upływie tego czasu wyjmij je i podziel na dwie równe części.
Następnie jedną połowę ciasta rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy.
Następnie przygotuj nadzienie. Obrane jabłka można zetrzeć na grubej tarce. Posypać je cynamonem i wanilią. Wymieszaj twaróg, śmietanę, cukier i jajko. Blachę do pieczenia można wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie ułożyć na niej rozwałkowane ciasto. (Aby zapobiec przywieraniu, można posypać je mąką).
Comments are closed.