Szybkie danie, którego składniki przygotujemy jednocześnie w jednym garnku. Proste, efektywne, a do tego pyszne i zdrowe.
Mięso i ziemniaki pokrój w grubszą kostkę, cebulę w krążki, cukinię i marchew w plasterki, a paprykę w słupki. Składniki ułóż na blaszce do pieczenia.
Przygotuj sos: do miseczki wlej olej, dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i sól. Warzywa i mięso ułożone na blaszce polej sosem i całość dokładnie wymieszaj.
Blaszkę przykryj wilgotnym papierem do pieczenia i folią aluminiową. Piecz około 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Odsłoń blachę, dodaj ser i zapiekaj jeszcze 10 minut. Po upieczeniu posyp posiekanym koperkiem.
Comments are closed.