Kolorowy przysmak twarogowy – robię prawie co każdy weekend.Zaskoczę Cie tym przepisem
Zacznij od połączenia mleka z twarogiem – oba składniki gotuj ze sobą na małym ogniu, cały czas mieszając i kontrolując stan twarogu. Nie pozwól, by zaczął się topić. Teraz czas na przygotowanie nadzienia. Oliwki pokrój na cztery części, a szynkę posiekaj w kostkę. Dodatkowo, pokrój pomidory i wszystkie zioła.
Twaróg przełóż do durszlaka – postaraj się odsączyć go całkowicie z serwatki. Następnie dodaj do niego sól, kurkumę, sodę oczyszczoną oraz masło. Twaróg gotuj na średnim ogniu, nie zapominając o mieszaniu – gdy masa stanie się gładka, dodaj wszystkie pozostałe składniki poza ziołami i gotuj przez kolejne 3 minuty.
Nadszedł czas na uformowanie Twojej przekąski. Przełóż masę na folię spożywczą, uformuj ją w rulon i mocno zawiąż brzegi folii, by masa nigdzie się nie wydostawała.
Comments are closed.