Twoi bliscy będą nim zachwyceni: Od dziś tylko tak serwuje naleśniki. Farsz warzywny do naleśników.

Gdy w lodówce nie mamy zbyt wiele składników, idealnie sprawdzi się przepis na naleśniki z farszem warzywnym! Twoi bliscy i znajomi będą nim zachwyceni!

Są wyjątkowo łatwe i szybkie, jeśli chodzi o przygotowanie. Dodatkowo farsz warzywny pełen jest witamin i wartości odżywczych!

Potrzebne składniki:

  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 3 jajka
  • 100 gram twardego sera
  • sól i pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Najpierw dokładnie umyj warzywa, a następnie je obierz. Zetrzyj marchewkę i posiekaj cebulę. Rozgrzej patelnię i wlej na nią olej. Dodaj warzywa, przykryj przykrywką i smaż całość przez 10-15 minut. Uważaj, by warzywa się nie przypaliły! Możesz dodać wody, co pozwoli zwiększyć soczystość marchewki.

Dodaj jajka do marchewki z cebulą. Przypraw całość odrobiną soli i pieprzu. Pozostaw na ogniu jeszcze przez 5 minut. Przygotowany wcześniej farsz przełóż do naczynia i pozostaw aż do momentu, gdy się ostudzi. Utrzyj twardy ser na tarce i dodaj do wcześniej ostudzonego farszu z warzyw.

Przygotuj także naleśniki, a następnie dodaj do nich farsz. 1-2 łyżki farszu kładziemy na krawędzi naleśnika i tworzymy z niego kształt koperty.

Podawaj danie na ciepło! Podgrzej naleśniki na patelni lub w mikrofalówce. Są przepyszne, sam spróbuj!

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!