Zawijane serniczki – Są chrupiące, miękkie i wyśmienicie smakują. Pokochasz je
Gdy ciasto jest już gotowe, rozwałkuj je na prostokąt o grubości 1 cm. Rozłóż na nim nadzienie, a następnie zwiń w wałek. Pokrój wałek na niezbyt grube kawałki. Przygotuj dużą blachę, rozłóż na niej papier pergaminowy i w równych odstępach układaj przygotowane ślimaczki.
Po ułożeniu przykryj blachę ściereczką i pozostaw na 40 minut (w tym czasie, trochę wyrosną). WAŻNE: PRZED WŁOŻENIEM DO PIEKARNIKA, POSMARUJ JE ROZTRZEPANYM JAJKIEM!
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz je do uzyskania złotego koloru. Podczas pieczenia, przygotuj sos: wymieszaj śmietanę z cukrem. Po upieczeniu natychmiast posmaruj ślimaczki przygotowanym sosem, a następnie pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Comments are closed.