Tą zupę z serem i grzybami przygotujesz błyskawicznie i pokochasz ją, za jej fenomenalny aromat i smak. Oto przepis
Nie masz czasu na gotowanie, a masz ochotę na smaczną, pożywną zupę?
To doskonały przepis dla ciebie! Zupę z serem i grzybami przygotujesz błyskawicznie i pokochasz ją, za jej fenomenalny aromat i smak.
Składniki:
- 7-8 sztuk pieczarek
- 3-4 ziemniaki
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 250 g serka topionego śmietankowego
- olej roślinny
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, drobno posiekaj cebulę i wrzuć na patelnię, delikatnie podsmaż. W tym czasie pokrój pieczarki i zetrzyj marchewkę, a następnie dodaj do smażącej się cebuli.
Ziemniaki pokrój w kosteczkę i dorzuć na samym końcu, całość smaż jeszcze przez chwilę. To sprawi, że zupa będzie dużo smaczniejsza i nie będzie musiała się tak długo gotować.
Smażące się warzywa zalej wodą, najlepiej sprawdzi się bulion. Gdy woda się zagotuje, dopraw do smaku pieprzem i solą, gotuj tak jeszcze przez około 10 minut.
Na końcu wrzuć do zupy śmietankowy serek topiony. Całość mieszaj, do momentu aż ser dokładnie się rozpuści. Zupę można podawać, na przykład, z grzankami czosnkowymi, a także posypać z wierzchu serem.
Dodatkowo, dla urozmaicenia, możesz dorzucić jakieś warzywa, które akurat masz w lodówce. Doskonale sprawdzi się kalafior, brokuł czy nawet kawałek selera, śmiało kombinuj.
Comments are closed.